Светът през моите очи

 • СВЕТЪТ ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ

   

   

  Живеем в един много динамичен свят.

  Напоследък виждам, че в света се случват повече лоши неща-природни бедствия, самолетни катастрофи. Натъжавам се, че в България млади хора умират от свръхдоза наркотици или при автомобилни катастрофи. Колко отнети млади живота и как бих искала да спра всичко това!

  Войната е пагубно дело, разрушител на мира. Стихия, причиняваща толкова много болка на хората по света.На Земята живеят приблизително 7 млрд. души от различни националности и религии. И вместo да се борим срещу войните и глада, ще е хубаво тези 7 млрд. души да живеем в мир и хармония, да има достатъчно храна за всички, да използваме откритията в науката и технологиите за доброто на нашата Майка-Планетата Земя.

  Всъщност Земята е необхватна за човека и ние можем да опознаем много малка част от нея-от планините, долините и реките. Благодарениена тази Земя - най-красивата планета в Слънчевата система, ние съществуваме-тя ни храни, пием вода от недрата й, използваме полезните й изкопаеми. Но в последните години сме свидетели на безразборното изсичани на горите, който са „белите дробове” на планетата, замърсихме реките и моретата с различни отровни химикали, почти изчерпахме земните недра.

  Мисля, че е крайно време, ние хората да се осъзнаем и да спрем тази експлоатация. Иначе бихме се реяли като прашинки в пространството.

  И все пак съм щастлива, когато се събудя сутрин, да видя усмихнатото слънце и чуя песента на славея, да поиграя с любимото ми куче. Това са малките неща от живота, но точно те ме зареждат, те дават смисъл.

  Късметлии сме, че живеем в този свят на Интернет, благодарение на който имаме достъп да огромно количество информация и можем даобщуваме с хора от цял свят. Така, създаваме нови приятелства, които трябва да се научим да ценим.

  Любовта, най-висшето чувство,облагородява.За да направим света по-добър, трябва да се научим да обичаме-да обичаме себе си, да обичаме и приемаме другия до нас, да обичаме всичко живо. Защо да не превърнем България в едно слънчево място, където децата ще растат сред купища плодове и зеленчуци, където ще се лови риба в кристално чистите води на реките и ще се пие истинско мляко?

  Да танцувам, да обичам хората, да изживявам като празник срещите с приятели, да се радвам на цветята и дърветата,животните, изгревите и залезите, морето и планинските върхове, да не познавам завистта и омразата.

  Това е Светът-моят свят, твоят свят, светът, който всички ние създаваме.Пъстър и многолик.