Ако зависеше от мен бих

 • Ако зависеше от мен бих….

   

   

  В първия миг след като кажа: „Ако зависеше от мен бих…” – се сещам винаги за нещо дребно, което впоследствие става интернационално и много мащабно, но дали ще мога да променя всичко, което искам?

  Въпросът е не дали ще мога, а ако зависи от мен? Това означава едно- няма нищо невъзможно в случая. Ако зависеше от мен щях да се опитам да разреша всички проблеми на хората по света- от най-наболелите до незначителните.Ясно ми е, че е невъзможно да се справя сам, това не е по силите на никого от нас. Нашата планета е голяма – седем континента, милиарди живи същества с много проблеми, страдания и болка.  За мен като основно средство за  разрешаване на проблемите между народите е дипломацията, разбирането и сътрудничеството между различните страни. Трябва да се спрат зависимостите, за да стане светът по-добър.

  Казват, че най-голямото богатство е здравето, което трябва всички да пазим. Човек, когато се разболее, тогава осъзнава какво е здравето и животът.

  Ако зависеше от мен бих върнал задължителното влизане на мъжете в казармата, не защото искам да има войни, а защото младежите стават по-дисциплинирани.

  България е малка, но красива страна, въпреки това все повече се замърсява, горите се изсичат, хората страдат,защото непрекъснато се увеличава безработицата.

  Бих дал всичко, за да променя света, в който живея. Радост ще е за очите ми да виждат една чиста България, едни достойни личности, пред които не стои дилемата оцеляване, а на преден план е стремежът им за развитие.

  Ние всички заедно можем да запазим природата чиста, ако обединяваме пътуванията си до учреждения, заедно можем да спестим милиарди литри бензин годишно. Възможно е да използваме торбички за многократна употреба, нужно е да пием от порцеланова чаша, а не от картонена или пластмасова, за да се намалят разходите по производствения им процес. Ако рециклираме продукти от стъкло, метал и хартия – можем да избегнем тонове отпадъци.

  Желателно е всеки да се замисли, защото това е напълно възможно. Аз го правя, но не е достатъчно, надявам се, че много хора ще се вслушат в думите ми, за да живеем в един по-добър и по-чист свят.

  Ако зависеше от мен бих...променил света, бих премахнал болката и страданието, омразата и злобата и възцарил вечно щастие по цялата планета Земя.

  Любовта е чувството, което променя всички ни. Приятелите са тези, на които се опираме в трудни моменти. Родителите са тези, които ни обичат истински и желаят от сърце да бъдем непросто хора, а човеци.