Агресия

 • Агресия

   

   

  В днешно време тази дума се употребява почти всеки ден. Агресия на улицата, агресия в училище, агресия  вкъщи. Защо има толова много злоба, която поражда агресията? Според нас това е така, защото в този забързан и студен свят хората сме забравили най- малките жестове помежду си- една мила думиа, една топла усмивка.Много точен е изразът, че агресията поражда агресия. Когато отговориш на злото със зло, то става по- голяма зло, а не изчезва. Има моменти, в които трябва да проявим разбиране към агресивния човек, да му покажем ситуацията от друг ъгъл, да му подадем ръка. Има случаи , в които човек е кротък навид, смирен, мълчалив и затворен, не общува с околните и това поражда агресия срещу този човек. Околните се гаврят с него, той търпи, търпи и събира злоба и тази злоба е най- силна, тя се отприщва в един момент и избива. В този случай кой е по- агресивен, този, който е търпял и е таил обидите с години наред или този, който постоянно е упражнявал гавра. Обществото мълчи и казва къде сгрешихме, къде са били родителите, институциите, всички. Не знам , въпросът е един , а отговорите са много.

  Има различни видове агресия – чрез думите, силова, а дори и психологическа, последната е най- жестока.. Тя може да доведе до страшни ситуации, за които не искаме и да си помислям.

  Агресията е навсякъде около нас, а дори и скрита в нас, само трябва да се отключи и тогава никой не може да я спре. Избухва като бомба и когато се случи нещо само цъкаме с език и си казваме, ама как се случи всичко това. Примери колкото искате пуснете само телевизията и ще се залеете с най- различни истории, свързани с агресията

  Мисля, че агресията е най- силна в младежките години, защото тогава все още чувствата владеят разума, но въпреки това ние трябва ежедневно да се борим с нея и да помагаме на хората, обладани от нея..Напоследък доста нашумяха случаите на агресия от деца и върху деца. Правят се различни кампании, които да предотвратят това, но дали има смисъл. Трябва да намери обществото начин да наказва по най – строгия начин гаврата и агресията срещу децата. Никога не бих разбрала родители , които до смърт пребиват бебето си, дори и животните не постъпват така, а смятаме, че сме най- съвършени. Децата не са виновни, те са най- уязвими и най лесни за манипулация и агресия.

  Живеем в 21 век и би трябвало всичко да е по- възвишено, технологиите са толкова напреднали, а все още по улиците ще се натъкнем на обиди и ругатни, насилие върху животни, побоища и най- лошото убийства. И за край ще добавим, ако всеки един от нас всеки ден направи по един добър жест, на лошото отвърне с топлина и нежност, светът , ако не стане по- добър, то би станал по- добро място за живеене. Нека не забравяме , че това е нашият дом и един ден тук ще живеят децата ни.